De ecobrug, waarvan de leuningen uitgevoerd zijn als ecologische verbindingen. Deze zijn gevuld met organisch materiaal waardoor kleine zoogdieren het water kunnen oversteken. Gaten zorgen voor licht en zicht op de ecologische verbinding.

Poelzone Westland

Natuurwerken ecologische verbindingszone

Opdrachtgever Gemeente Westland
Ontwerp Finbarr McComb / Pieter Sprangers (Groosman) / LOLA Landscape Architects
Jaar start ontwerp 2013, oplevering 2016
Techniek Grontmij / Waalpartners
Ecologie Aqua Terra Nova / Gemeente Westland
Fotografie René de Wit

De ecologische verbinding Poelzone in de gemeente Westland, ontworpen door LOLA Landscape Architects, krijgt een bijzondere aankleding met 'natuurwerken'. Het voormalige kassengebied dient nu als verbindingen tussen de omliggende dorpen en de kust. De groene route is aantrekkelijk gemaakt voor mens en dier. Op gezette plekken verschijnen objecten, die dienen als orientatiepunt en educatief object, maar bovendien een bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

De vistribune steekt over het water de vispaaiplaats in. Van hier is er ieder jaar van dichtbij zicht op paaiende vissen, die ook onder de vlonder een beschutte plek kunnen vinden.

De beestenboom is een ‘woontoren’ voor dieren. Verschillende modulaire kasten worden gestapeld, elk met de juiste habitat voor insecten, vogels en vleermuizen. Samen vormen ze behalve een rijke omgeving ook een markant en levendig herkenningspunt.