Finbarr McComb

Profiel

Finbarr McComb Architect is een Nederlands architectenbureau, gevestigd in Rotterdam. We ontwerpen, ontwikkelen en enigineeren specifieke projecten voor een brede keur aan klanten, van grote instellingen tot particulieren. We werken nauw samen met onze klanten aan de projecten, van de eerste schets tot en met een kant-en-klaar gebouw. Onze hoofdspecialisaties zijn: renovatie en transformatie van maatschappelijk vastgoed (scholen, kerken, etc.), nieuwbouw en renovatie van woningen.


Werkwijze

Ieder project is uniek. Wij doen geen routine werk. We zoeken altijd samen met de opdrachtgever naar wat er specifiek nodig is. Dat is nooit een herhaling van zetten, maar een speurtocht naar een bijzonder resultaat. Om dit te bereiken luisteren we scherp naar wat de opdrachtgever vraagt en kijken zelf wat er nog meer mogelijk is. Aandacht en oog voor detail gaan hier hand in hand.

Door samen te werken met een netwerk van architecten is het mogelijk om alle soorten opdrachten uit te voeren: groot, klein, eenvoudig of complex. Finbarr McComb werkt per project samen met verschillende architecten om de juiste aansluiting bij de opgave te vinden. Onze overhead blijft zo laag en onze slagkracht groot.

Finbarr McComb werkt o.a. samen met:

Jan Bochmann Architecten, Amsterdam

Bob Ronday Architectuur, Amsterdam

Simon Bush-King Architecture, Amsterdam

Nieuwpoort Luteijn, Rotterdam

FELSCH Architecten, Amsterdam

Leon Broeren Architecten, Amsterdam

LOLA landscape architects, Rotterdam

Buro Buurman, Amsterdam


Ontwerpvisie

Eenvoud, helderheid en aandacht voor mens en omgeving vormen de basis van elk ontwerp.

Hoe complex de situatie ook is, wij zoeken naar de meest natuurlijke manier om hier antwoord op te geven. Als het ontwerp soepel in de omgeving past, en opvalt door eenvoud, spreekt het resultaat voor zich.


Finbarr McComb

Finbarr McComb heeft ruime ervaring in de architectuur. Na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft richtte hij in 2006 samen met Pieter Sprangers het bureau Stereo Architects op. Hiermee won hij meerdere prijzen, onder andere Europan 8 (2006) en de NAi / Ymere Architectenprijs (2009). In 2010 ontving hij een beurs van het Fonds BKVB voor zijn bijdrage aan de architectuur in Nederland.

Bij Stereo Architects realiseerde Finbarr McComb verschillende projecten, van groot tot klein: De Nieuwe Margriet (114 woningen 2012-2015), De Bergse Zonnebloem (basisschool, vanaf 2011), Woning Nieuw Leyden (nieuwbouw, 2011-2012) en de uitbreiding van de Kerk Groesbeek (2010-2014). Daarnaast werkte hij aan diverse studies, prijsvragen en stedenbouwkundige plannen.

Sinds 2015 werkt Finbarr McComb als zelfstandig architect. Hij geeft incidenteel les in workshops aan de Technische Universiteit Delft en verzorgt bij gelegenheid lezingen aan studenten.